Je nieuwe vriendjes

Olli en Jeujeu zijn twee vriendjes die de wereld ontdekken. Samen beleven zij de kleine dagelijkse avonturen die opgroeiende kinderen ook meemaken. De vrolijk vormgegeven figuurtjes nodigen kinderen uit om vriendschap te sluiten en samen op ontdekkingstocht te gaan. Olli en Jeujeu hebben ieder een heel eigen karakter. Ze botsen regelmatig en toch hebben ze elkaar ook nodig. Olli en Jeujeu laten zien dat iedereen verschillend is, maar ook dat ze samen sterker staan. Zo leren kinderen binnen de veilige sfeer van Olli en Jeujeu omgaan met onverwachte situaties, verschillen tussen mensen en voor jezelf opkomen.

Olli

Olli is een grote, lieve lobbes. Hij is de oudste van het stel. Olli geeft veiligheid en nodigt uit om moeilijke momenten mee te delen. Olli heeft een zacht karakter en zoekt graag het gezelschap van anderen op. Olli is wat afwachtend en laat Jeujeu graag voorgaan in onbekende situaties!

Jeujeu

Jeujeu is klein, slim en ondernemend. Hij is nieuwsgierig en altijd op zoek naar avontuur. Jeujeu is prikkelend en kan kinderen net een duwtje geven om een volgende stap te zetten. Jeujeu weet veel en leert Olli graag nieuwe dingen. Maar soms heeft Jeujeu de grote Olli ook nodig!

de-vriendjes-olli-en-jeujeu
de-vriendjes-olli-en-jeujeu-ambulance
de-vriendjes-olli-en-jeujeu-vogeltje

Voor 0-5 jaar… en ouder!

Olli en Jeujeu zijn primair bedoeld voor baby’s, peuters en kleuters. De figuurtjes en verhaaltjes sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen van 0-5 jaar. Maar Olli en Jeujeu zijn er natuurlijk ook voor grote mensen! Want wie houdt er nou niet van de grappige, grote Olli!

Ontdekken en ervaren

Bij Olli en Jeujeu staat de vriendschap tussen de twee figuurtjes centraal. Olli en Jeujeu beleven samen kleine, dagelijkse avonturen. Peuters en kleuters op ontdekkingstocht leren elke dag wel iets nieuws. Ze reageren door hun onbevangenheid vaak heel grappig op nieuwe situaties. Olli en Jeujeu maken dezelfde dingen mee. Hierdoor zijn de ervaringen heel herkenbaar voor kinderen.

Olli en Jeujeu hebben ieder een heel eigen karakter. Ze botsen regelmatig en toch hebben ze elkaar ook nodig. Olli en Jeujeu laten zien dat iedereen verschillend is, maar ook dat ze samen sterker staan. Zo leren kinderen binnen de veilige sfeer van Olli en Jeujeu omgaan met onverwachte situaties, verschillen tussen mensen en voor jezelf opkomen.

Ontwerp

De kracht van het ontwerp van Olli en Jeujeu zit in de rustige, eenvoudige uitstraling. Olli nodigt door zijn grote, ronde vormen uit om mee te knuffelen. Bij Olli voelen kinderen zich veilig. De grote ogen van Olli zijn aansprekend en kunnen verschillende emoties laten zien. Jeujeu nodigt uit om dingen mee te ondernemen. Door zijn grootte kan Jeujeu makkelijk worden meegenomen. Jeujeu heeft een opvallende staart waarmee hij gevoelens kan uitdrukken. Door het eenvoudige ontwerp van de twee vriendjes kunnen met kleine details de emoties van de figuurtjes worden geaccentueerd. Hiermee komen Olli en Jeujeu echt tot leven!

Goed doel

De vriendschap van Olli en Jeujeu wordt gedeeld met anderen. Een deel van de opbrengst van Olli en Jeujeu komt ten goede aan KWF kankerbestrijding.

Persoonlijk

Het concept voor Olli en Jeujeu kwam tot stand op de dag dat ik hoorde dat mijn moeder ongeneeslijk ziek werd. Wij hebben samen de eerste ideeën voor Olli en Jeujeu ontwikkeld.

Toen ik dit niet meer met haar kon delen, ben ik concrete stappen gaan zetten om de vriendschap van Olli en Jeujeu zichtbaar te maken. Het is mijn doel om deze lijn te realiseren en het plezier van vriendschap te delen.